Vücut Geliştirme Definisyon Diyeti

Bu makale biraz daha ciddi çalışarak vücut geliştiren kişiler için genel beslenme önerileri içermektedir.

Öncelikle belirtmeliyim ki, kaslardaki yağı atarak definiş bir hale gelebilmek için yapılan bu tarz diyetler, kişinin hangi yoğunlukta ve ne amaçla antrenman yaptığına göre değişir.

Aşağıda sizlere sunduğum örnek liste, iddialı yarışmacı kimliğinde olmayıp yaza yağsız ve estetik bir fizikle girmeyi hedefleyen ve vücut geliştirmeyi hobi olarak yapan kişilere hitap etmektedir.

Kahvaltı

  • 3 – 4 yumurta beyazı, 1 yumurta sarısı (Kaynamakta olan suya kırılarak, ateşin altı iyice kısılacaktır. Beyazları iyice sertleşince delikli kepçe ile suyu süzülerek alınacaktır.)
  • 2 yemek kaşığı yağsız ve tuzsuz lor peyniri
  • 1 – 2 dilim esmer ekmek
  • Kahvaltının sonunda yarım su bardağı sade yulaf ezmesine 1 su bardağı soğuk yağsız süt katılarak, 8 – 10 adet kuru üzüm atılarak yenilecektir.

* Kahvaltının ardından 1 adet multi-vitamin içilecektir.

Öğle Yemeği

  • 300 gr ızgara ya da haşlama tavuk, hindi (derisi çıkarılmış) veya yağsız et
  • 1 Su bardağının ⅔’ü kadar pirinçten yapılmış yağsız pilav ya da 1 bardak yağsız kepekli makarna
  • Yağsız tuzsuz bol limonlu salata

Ara Öğün

– Akşamüstü antrenman varsa 1 saat önce –

Küçük bir diyet yoğurt ve 1 adet yeşil ekşi elma veya tavsiye edilecek whey protein

Antrenmandan hemen sonra, belirtilen dozlarda whey protein veya aminoasit

Akşam Yemeği

  •  Izgara veya haşlama tavuk, hindi, balık ya da yağsız kırmızı et
  • Buharda pişmiş veya haşlanmış brokoli, enginar veya kabak
  • 2 dilim esmer ekmek veya 1 bardak kepekli makarna veya 1 orta boy haşlanmış patates

Ara Öğün

– 2 saat sonra –

  •  5 – 6 adet ceviz

Yatmadan Önce

  • Belirtilen ölçüde aminoasit ve 1 yemek kaşığı haşlanmış pirinç veya kepekli makarna

NOTLAR


Doğru su tüketimi yağ yakımınızda kritik öneme sahiptir. Diyet ve Zayıflamanın 10 Altın Kuralı yazılarındaki su tüketimi ile ilgili kısımları gözden geçirin.

Gün içerisinde acıkma hissettiğiniz iki zaman diliminin bir tanesinde 8 – 10 adet çiğ badem, diğerinde 1 adet yeşil ekşi elma yiyebilirsiniz.

Yağ yakımını hızlandırmak için çalışmalardan, özellikle cardio çalışmasından yarım saat önce L-carnitin alabilirsiniz. 1 kutudan sonra 1 ay ara verin, senede iki kere kullanabilirsiniz.

Diyet esnasında 2 haftada bir vücudunuzdaki değişiklikleri vücut analizi yaptırarak, antrenörünüzle birlikte değerlendirme yapmanızda yarar var. Whey protein ve aminoasit alım miktarlarınızı antrenörünüzün danışmanlığında belirleyin. Kendinizde gözlemlediğiniz olumlu ya da olumsuz her türlü belirtiyi antrenörünüzle paylaşın.

Vücut Geliştirme Definisyon Diyeti’ için 35 yanıt

Add yours

  1. ya okuyorum da bazı istekler çok saçma ya vücudu kurutma felan yani bu dediğiniz sizin yağ oranı % 5-6 bir kere bu nerdeyse doğal yoldan çok zor ve bunun için en az bi 3 4 yıl spor alt yapınız olucak acaba internetten izlediğiniz adamlar gibi bir kaç ayda olabileceğinizi mi sanıyorsunuz oradaki adamlar kaç yıl bu sporu yapmış allah bilir neler kullanmış insanlar kendizi oradakilerle bir tutmayın hoca gerçekten çok ciddi bir beslenme programı vermış yani bir alt yapınız varsa yağ oranı 12 olan bi insan 2 3 ayda 8 e düşürebilir bu beslenme programı ile saygılar.

    Beğen

  2. Merhaba hocam. .ben 8 aydır spor yapıyorum. .haftanın 5 günü gidiyorum..72 kilodan 52 kiloya düştüm. ..1.60 boyundayim. .Kılom ideal gibi..ama karin ve bel bölgem hala biraz yağlı. ..nasil bi idman ve beslenme düzeni uygulamaliyim.

    Beğen

Yorum bırakın

WordPress.com'da bir web sitesi veya blog oluşturun

Yukarı ↑